TT Ads

Lad os først og fremmest slå fast, hvad leasing betyder. Hvis du sammenligner bilen med en lejlighed, så er leasing ligesom at leje en lejlighed. Du underskriver en kontrakt og betaler et depositum. Derefter betaler du et fast beløb hver måned – ligesom en husleje. I kontrakten vil der oftest stå, hvor mange kilometer du har tænkt dig at køre, hvor lang tid leasingen holder og en eventuel aftale, hvis bilen går i stykker. Det kan måske virke lidt mere indviklet end blot at købe en bil, men leasing har sine fordele. Du kan lease en bil hos mange bilforhandlere.

Hvad er fordelene ved at lease en bil?

En leaset bil og en købt bil har selvfølgelig begge fordele og ulemper. Den måske største ulempe ved leasing er, at du i princippet ikke ejer bilen, så når kontrakten udløber, kan du stå uden bil. Du kan dog altid lease en bil på ny. Vær også opmærksom på, at du stadig skal stå for forsikringerne. De bedste fordele ved leasing er:

  • Billigere på den korte bane. Depositummet vil normalt ligge i prislejet 5.000-20.000, og herefter varierer den månedlige leje meget i forhold til bilen og kontrakten. Men det er muligt at komme helt ned på 2.000 i måneden.

  • En fast udgift. Den faste månedlige udgift giver en mere stabil og balanceret økonomi.

  • Intet tab på bilen. Biler mister hurtigt deres værdi efter nogle år, men hvis du leaser bilen, skal du ikke bekymrer dig om at få penge for den senere hen i livet. Du afleverer blot bilen til bilforhandleren, når kontrakten udløber.

  • Intet behov for pengelån. Når du ikke skal betale flere hundrede tusinder for en ny bil, behøver du heller ikke tage et lån i banken. Dermed sparer du at skulle betale renter i potentielt mange år.

TT Ads