TT Ads

Ligegyldigt, hvilken størrelse din virksomhed har, så er det vigtigt, at du har styr på it-sikkerheden. I den tid, som vi lever i, er computere og it-systemer et vigtigt arbejdsredskab for mange virksomheder. Det er også her, at meget af firmaets data, filer og andet information efterhånden er samlet. At have styr på it-sikkerheden behøver ikke at koste særlig meget, men det kan til gengæld blive en dyr omgang, hvis du ikke har styr på it-sikkerheden.

Få styr på it-sikkerheden

Det er derfor vigtigt at gennemgå sin it-sikkerhed og få styr på det, inden det går galt. Her er fire områder, der ikke koster særlig meget, som du og din virksomhed kan overveje, om I gør – eller bør gøre.

  • Sørg altid for at opdatere dine forskellige programmer og it-systemer sådan, at du altid har den nyeste version. Det gør det nemlig svære for hackere at få adgang til din computer.

 

  • Brug antivirus sådan, at du sikrer dine it-systemer. Vær opmærksom på at bruge et opdateret og anderkendt antivirus program på alle virksomhedens computere.

 

  • Have nogle stærke kodeord. Det hjælper ikke at have styr på opdaterede programmer og antivirus, hvis virksomhedens kodeord er svage. Lav derfor en regel om, at kodeord minimum skal bestå af 8 tegn, indeholde store og små bogstaver, tal og specialtegn. Så bliver det langt svære for eventuelle hackere at bryde.

 

  • Husk at tage sikkerhedskopier af virksomhedens data og filer så ofte som muligt. Enten kan man vælge at investere i en USB-harddisk, hvor hver medarbejder er ansvarlig for at lægge deres data over på. En anden måde, som man kan sikkerhedskopiere, er ved at abonnere på en online backup service. Med en online backup skal du ikke tænke på at tage sikkerhedskopier selv. Det sker automatisk over internettet, hvilket vil sige, at sikkerhedskopierne konstant er opdateret og gemt.
TT Ads