TT Ads

Når man har fået fældet et træ i sin have og træstubben efterfølgende står tilbage, kan man nogle gange være meget i tvivl om, hvad der derefter skal ske med den resterende stub efter træet. Man kan for eksempel vælge at lade den stå som en slags pynt i haven, eventuelt dekoreret med en flot krukke ovenpå, noget omkringliggende flis, og diverse beplantninger, for at få området til at se både flot og naturligt ud. Man kan også vælge helt at fjerne den træstub, der står tilbage – hvad enten det er for at få plads til en terrasse ovenpå området, græsplæne, så man kan spille fodbold med ungerne i haven, eller måske noget helt tredje.

Hvad er en stubfræser?

En stubfræser er en maskine, der har en kraftig savklinge påmonteret, der roterer om sin egen akse. Stubfræseren bevæges i halve cirkler frem og tilbage over den tilbagestående træstub. Dette gør, at lag efter lag bliver fræset af stubben, indtil den er næsten helt væk, eller indtil den er kommet langt nok ned under jorden – ofte omkring femten til fyrre centimeter under jorden.

En stubfræser kan være selvkørende, hvilket kan være rigtig smart til at fjerne stubbe og rødder i en have. En stubfræser kan også være monteret på en traktor, og kan på den måde være god til at fjerne nogle rigtig store stubbe, for eksempel en træstub efter et meget stort og gammelt træ, eller for eksempel i en skov.

Efter der er blevet stubfræset, er der et hul i jorden, hvor træstubben plejede at være. Der er også en hel del savsmuld efter stubfræsningen. Det kan være en god idé at fylde hullet med jord efter stubfræsningen, sådan at man kan anlægge en terrasse ovenpå, kan få sået noget nyt græs ovenpå, eller eventuelt kan få anlagt et flot blomsterbed.

TT Ads