TT Ads

Hvordan finder man det billigste lån?

Det er ikke nok bare at sammenligne, hvad man skal betale i rente på lånet. Selv hvis renten er lav, kan oprettelsesomkostningerne ved at optage lånet stadig være enormt høje.

Man skal derfor kigge efter at finde det lån, som har den laveste ÅOP – altså de laveste ”årlige omkostninger i procent”. Et vigtigt og godt råd, hvis man skal låne penge så billigt som muligt, er også at betale lånet tilbage så hurtig man kan komme til.

Der findes mange billige lån og online lån, og på linket Nemme lån, har de udvalgt de 3 billigste lån og er klar til at hjælpe. Desuden findes der mange guides på nettet, til at finde de billigste lån. En anden måde man kan sikre sig, at man har fundet det billigste lån, er at sammenligne banker, og derved sørge for, at man ikke kommer til at betale for meget. En måde at finde den rette låneudbyder på, er at anvende Monni.dk’s låneberegner.

 

Skal man kigge på ÅOP i stedet for på renten?

Når man låner pengene, betaler man for lånet i form af renter, omkostninger og gebyrer. Men selvom renten er lav, kan omkostninger ved at oprette et lån stadig være enormt høje.

Derfor skal man kigge på den samlede pris for at låne pengene. Her skal man sammenligne ÅOP, hvilket er en forkortelse for ”Årlige Omkostninger i Procent”.

Et lån med en lav rente, men høje omkostninger, kan nemlig være dyrere end et lån med en højere rente og få omkostninger og gebyrer. Det er selvfølgeligt også vigtigt at være opmærksom på renten på det man låner. Her er det sikrest at vælge et lån med en fast rente, hvor renten forbliver den samme gennem hele ens låneperiode.

 

Hvordan kan det være, at det er billigere, jo hurtigere man betaler lånet tilbage?

Jo længere tid man venter med at betale lånet tilbage, desto dyrere bliver det i renter, da man her har brug for at låne pengene i længere tid. Hvis man eksempelvis kan vælge mellem at betale lånet tilbage over 8 år eller over 10 år, er det billigst at betale lånet tilbage over de 8 år, da man her kun betaler omkostningerne i 8 år i stedet for i 10 år.

Man bør derfor aldrig låne penge i længere tid end højst nødvendigt, da det kun vil forøge din samlede låneomkostninger. Man kommer selvfølgeligt til at skulle afdrage et større beløb pr. måned, så det kræver også, at man har råd til at betale mere for hver måned og kan få det til at passe ind i sit nuværende budget. Til gengæld er lånet blevet betalt tilbage efter 8 år i stedet for efter 10 år, og så kan man kalde sig selv for gældfri noget hurtigere. Det vil give mere luft og frihed i ens økonomi og fjerne stressen.

 

Er der fordele ved onlinelån, hvis man skal finde de billigste?

Det er uden tvivl hurtigt og nemt at tage et onlinelån. Man kan egentligt have pengene på kontoen dagen efter man har søgt afhængig af udbyderen. Der er gratis lånemuligheder på 3.-4.000 kr. Med et onlinelån kan man altså nemt og gratis søge flere steder, indtil man finder den billigste løsning.

 

TT Ads

Related Article